Biztonságos tűzijáték Budapest 2014

Biztonságos tűzijáték

Cégünk egyik legfontosabb mottója a biztonság!

A 2014. évi budapesti Szent István napi tűzijáték kilövési pontjai és a kivitelezés során alkalmazandó biztonsági intézkedések

Helyszínek kiválasztása a megfelelő védőtávolság megtartásával:

 Biztonságos tűzijáték 2014 Busapest

 A több helyszínes megjelenés 3 km hosszan biztosítja majd a látványt. A 4 kilövési pont közt megtaláljuk

– a főváros jelképének is számító Lánchidat, ami az idei évben még inkább ki lesz emelve,

– valamint a 3 dunai uszályt.

A speciálisan erre a tevékenységre felkészített uszályok

– egyike az Országháztól egy kicsit északra, a Duna úgynevezett sodorvonalában lesz lehorgonyozva.

– a középső körülbelül a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt,

– míg a harmadik a MAHART Vigadó téri hajóállomásával egyvonalban fog elhelyezkedni.

Ezek a kilövési pontok mind látvány, mind pedig biztonsági szempontból a legideálisabb helyek. A Duna ugyanis ezeken a helyeken biztosítja a megfelelő távolságot a nézőktől.

Honnan érdemes megtekinten?

A tűzijátékot legjobban a Duna rakparti szakaszairól, a Gellérthegyről lehet majd szemlélni, de minden olyan helyszín alkalmas, ahonnan a fent említett dunai szakasz belátható. (A főváros magasabb részei, akár budai, vagy pesti oldalon.)

A helyszínek kiválasztása mellett további biztonsági intézkedésekkel is készülünk.

Ilyen biztonsági megoldások:

  • a  minőségi termékek kiválasztása – minden pirotechnikai termék, amit felhasználunk a kivitelezés során CE minősítéssel rendelkezik
  • a  repeszmentes polietilén vetőcsövek használata – rendellenes működés esetén sem történhet semmi baj, a bomba nem megfelelő (csőben történő) elműködése esetén a vetőcső nem robban szét és esik darabjaira, mellyel balesetet okozhatna, hanem elnyeri a robbanási energiát és csak eldeformálódik, így nincs repeszhatás
  • a  mérnöki pontossággal megtervezett tartó kalodák – a vetőcsövek stabil megtartására szolgál, egy vasszerkezet, mely biztosan tartja minden oldalról a tűzijáték csöveket, hogy a robbanás következtében fellépő energia még véletlenül se tudja elborítani őket, és így megváltoztatni a bomba kilövési irányát.
  • a  központi irányítási pont kialakítása – erről a vezetési pontról minden kilövési pontra rálátnak az érintett, felelős személyek.
  • a  zártláncú, titkosított rádió frekvencia használata – elkerülve, hogy valaki rácsatlakozva a rádió hálózatra direkt a tervezettől eltérő időben, vagy esetleg akaratlanul is elindítsa a tűzijátékot
  • a  világszínvonalú indítógép használata – rádióvezérelt indítással kivitelezzük a tűzijátékot, mellyel bármely pillanatban leállítható, felfüggeszthető az.
  • a  biztonsági cég jelenléte – a nézők biztonságát a Valton Security Kft. biztosítja, mely megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik, meg van a kellő személyi és technikai háttere egy ilyen nagy színvonalú esemény biztosításához.